Sayfalar

6 Nisan 2014 Pazar

Gürültü Ölçümü

Gürültü, İnsanlar üzerinde olumsuz etki yaratan, istenmeyen ve dinleyene bir anlam ifade etmeyen hoşa gitmeyen seslere denir. Ayrıca sadece diğer insanlar üzerinde değil tüm canlılar üzerinde de olumsuz etkilere sahiptir. Gürültünün sürekli bulunduğu ortamda çalışan kişide; yorgunluk, zihinsel etkinliklerde yavaşlama, iş veriminin düşmesi, konsantrasyon bozukluğu gibi birçok olumsuz etkisi vardır.

Çevre Kanunu Uyarınca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik kapsamında bulunan sanayi tesisleri akustik rapor hazırlatmak ile yükümlüdür. Kapsamda yer almayan işletme ve tesisler, imalathane, atölye, işyeri, eğlence yeri ve benzeri yerler için ise çevresel gürültü seviyesi değerlendirme raporu hazırlanmalıdır.

Gürültü ölçümü, gürültünün etkilerini araştırmak için yapılan ölçümlerdir. Gürültü ölçümünü kim yapar diye soracak olursanız; gürültü ölçümünü çevre kanunu uyarınca belirlenen yetkilendirilmiş firmalar yapabilir. Tabi olunan gürültü ölçüm yönetmeliğini "Gürültü Ölçüm Yönetmeliği" sayfasından inceleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder